Soiul de cais Cea Mai Buna De Ungaria are epoca de înflorire mijlocie spre târzie.Pomii sunt de vigoare mare, distanţa de plantare 5/5 sau 5/4 m cu fructificare pe ramuri de rod mijlocii, mixte sau ramificate alternate cu multe buchete. Are un potenţial productiv mediu, alternativ de la un an la altul, între 12-15 tone/ha. Epoca de coacere medie: 10-15 iulie. Fructul cu forma rotundă, mărimea medie 40-45 g, aciditate totală = 0,7-0,8 g% acid malic; pieliţa galben-portocalie cu puţin roşu carmin pe partea însorită, pulpa galben-portocalie, foarte suculentă, aromată, neaderentă la sâmbure cu sâmbure de mărime medie si miezul dulce.
Soiul de cais Mamaia este de vigoare mijlocie, cu capacitate slabă de garnisire, are fructul mijlociu, ovoidal, portocaliu, acoperit mai mult de jumatate de roșu-rubiniu. Pulpa este galben-portocalie, dulce și ușor acidulată. Fructele trec repede în supramaturare și se prăbușesc. Se maturează în decada a treia a lunii iulie.