Produse romanesti – totul pe produsedingospodarie.ro

Produse romanesti

Produse romanesti numita si bucătăria tradiţională românească este denumirea pe care o poartă rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor şi obiceiurilor gastronomice specifice poporului român.
Ea este diversă, cuprinde nenumărate obiceiuri şi tradiţii culinare, mâncăruri specifice, împreună cu obiceiuri provenite.
Intersectarea culturii gastronomice cu tradiţii ale altor popoare, cu care poporul român a intrat în contact dealungul istoriei.
Bucătăria românească cuprinde atât bucate de zi cu zi cât şi preparate speciale de sărbătoare.
Poporul român fiind creştin încă de la începuturile formării sale,
Bucătăria românească cuprinde numeroase bucate de praznic rânduite în funcţie de anotimpul şi sărbătoarea pomenită.
Bucatele româneşti sunt alcătuite atât din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate cât şi din carne şi subproduse din carne. Un loc aparte în Bucătăria românească îl au dulciurile, plăcintele, dulceţurile.
Gasiti mult mai multe aici pentru produse romanesti

Unul dintre feluri de mâncare tipic româneşti este mămăliga.
Aceasta este o fiertură de făină de porumb, cu sare şi uneori poate avea adaosuri ca zer, unt, brânză în funcţie de preparatul final obţinut.
Ea era folosită foarte des în alimentaţia ţăranilor agricultori şi a crescătorilor de animale şi înlocuia pâinea care în perioada istorică pre-industrială era obţinută în gospodărie prin prelucrarea manuală.

produse romanesti

sarmalute cu mamaliga

Foarte des în bucătăria românească se foloseşte carnea de porc, dar se consumă şi carnea de vită, pui, oaie sau miel, precum şi carne de vânat.
Praznicele rânduite de Biserică au adus un aport deosebit în cultura gastronomică românească.
Specifice praznicelor sunt mâncăruri precum cârnaţi, caltaboşi, piftia, cozonacul,sarmale. Mesele principale sunt micul dejun, prânzul şi cina.

Aici puteti vinde sau cumpara

www.produsedingospodarie.ro

A.Magazin online pe acest site (Vanzatorii pot vinde cu sau fara atestat GRATUIT, cumparatorul poate cumpara GRATUIT fara sa isi faca cont)INTRA AICI

B.Taraba virtuala (Vanzatorii isi pot posta cu numai 7 LEI / 30 de zile produsele putand adauga toate datele de contact. Cumparatorul nu plateste nimic.) INTRA AICI

C.Pravalia mea (Vanzatorii isi pot crea propria pravalie-magazin, cumparand un pachet de 3 luni – 6 luni,putandu-si adauga toate datele de contact si numar nelimitat de anunturi.) INTRA AICI

Site-uri partenere :

Omul bun la toate – Un Uber de Romania https://www.fac-totum.ro
Marketplace copii http://www.mallcopii.ro
Marketplace ul Uniunii Europe http://www.uemarket.eu
Singurul marketplace din turism Romania http://www.turism-market.ro
Multumim si iubitorilor de animale http://www.animalule.ro Matrimoniale Animale
Si prietenilor Inchiriaza un prieten Romania http://www.rentfriends.ro
Bursa online de peste proaspat din Romania http://www.bursa-peste.ro

Lasă un comentariu

COMANDA ONLINE PRIN WHATSAPP