Criza fortei de munca ( COLTUC SI ASOCIATII , RECOMAND )

Criza fortei de munca . Solutii posibile ( COLTUC SI ASOCIATII , RECOMAND )

Așa cum rezultă și din dinamica cererilor și ofertelor de muncă existente pe piața din România. Este evident că ne aflăm într-o acută criză a forței de muncă. Deficitul de angajați crește de la un an la altul. Cea mai mare problemă o reprezintă, la acest moment, forța de muncă necalificată sau slab calificată.

Având în vedere că, pe de o parte, în ultimii ani, 40% din românii plecați în străinătate au studii superioare. Iar pe de altă parte, veniturile obținute de intelectuali sunt mult sub media europeană, această criză a forței de muncă s-ar putea extinde și la munca înalt calificată. Dacă nu se implementează politici la nivel guvernamental în privința creșterii salariului. Politicii motivaționale, rămânem și cu deficit de forță de muncă calificată/înalt calificată  . Ceea va fi un recul pentru economia națională.

Măsurile întreprinse de statul român (a se vedea în acest sens majorarea salariului minim în domeniul construcțiilor). Chiar dacă sunt utile, se pare că nu sunt și suficiente pentru soluționarea problemei forței de muncă.

Având în vedere deficitul forței de muncă, salariile solicitate de persoana care dorește să se angajeze (și ne referim în mod special la forța de muncă necalificată sau slab calificată) sunt foarte mari. Ceea ce face aproape imposibil ca un angajator să-și mențină afacerea pe linia de plutire, și cu atât mai puțin. Să fie pe profit. Pe fondul crizei forței de muncă tot mai accentuate. Se pare că o soluție din ce în ce mai viabilă pentru angajatorii români este importul de forță de muncă din țările non-UE, cu precădere din Vietnam, China, Filipine, Nepal, Turcia.

Parteneri www.produsedingospodarie.ro  :

Omul bun la toate – Un Uber de Romania, www.fac-totum.ro
Marketplace turism, www.turism-marketplace.ro
Marketplace-ul Uniunii Europe, www.uemarket.eu
Marketplace-ul copiilor ,www.mallcopii.ro

Multumim si iubitorilor de animale, www.animalule.ro, Matrimoniale Animale
Si prietenilor, Inchiriaza un prieten Romania, www.rentfriends.ro
Bursa online de peste proaspat din Romania, www.bursa-peste.ro

Lasă un comentariu

COMANDA ONLINE PRIN WHATSAPP