Cozonac de casa – produsedingospodarie.ro

Cozonac de casa

Cozonac de casa
Cozonac de casa

REŢETĂ COZONAC CU CREMĂ DE CACAO, NUCI ŞI STAFIDE

Ingrediente maia:

50 grame drojdie proaspata
2 linguri de lapte
o lingura de faina

Ingrediente aluat:

1 kilogram de faina
6 galbenusur
i o jumatate litru de lapte
300 grame zahar
200 grame unt
50 grame ulei coaja rasa de la o lamaie
4 fiole esenta de rom
4 fiole esenta de vanilie

Ingrediente crema:

stafide si mac 300 grame
nuca maruntita 20 grame
unt
2 linguri cacao
4 linguri de zahar
5 linguri de lapte

Pasul 1. Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut.

Pasul 2. .Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si bineinteles framantam.

Pasul 3. Adaugam galbenusurile de ou treptat si framantam, galbenusuri care in prealabil au fost batute bine si peste care am adaugat un varf de sare.

Pasul 4. Adaugam untul impreuna cu uleiul, care trebuie sa fie cald (in prealabil am topit untul si peste acesta am pus uleiul).

Pasul 5. Peste toata aceasta compozitie din lighenus adaugam maiaua si framantam, apoi esentele, presaram faina si lasam la crescut.

Pasul 6. Pentru crema punem laptele la foc cu unt, cacao, nuca, mac si stafide.In prealabil stafidele trebuie lasate in lapte pentru a se inmuia.

Pasul 7. Dupa ce a crescut, pentru un cozonac luam jumatate din compozitie.Aceasta jumatate va fi impartita la randul ei in alte doua jumatati.Luam prima jumatate, o intindem, o ungem cu putin ulei si adaugam compozitia.La fel facem si cu cea de-a doua jumatate si le impletim. Le asezam in forma pentru cozonac, in care vom pune hartie de copt.Cozonacul va fi uns cu o pensula cu galbenus si presaram zahar tos.

Sfaturi: Pentru a creste cozonacul, in incaperea in care tineti aluatul la crescut trebuie sa fie cald, iar lighenusul trebuie acoperit cu cateva carpe. In primele 20 de minute de cand ati bagat cozonacul, la cuptor nu trebuie sa deschideti usa acestuia. Aluatul este foarte bine framantat, cand apar acele mici basici. Ingredientele trebuie adaugate treptat si cate putin, mai ales cele lichide pentru a nu ineca acel aluat.

Parteneri produsedingospodarie.ro :

Omul bun la toate – Un Uber de Romania, www.fac-totum.ro
Marketplace copii, www.mallcopii.ro
Marketplace-ul Uniunii Europe, www.uemarket.eu
Singurul marketplace din turism Romania, www.turism-market.ro
Multumim si iubitorilor de animale, www.animalule.ro, Matrimoniale Animale
Si prietenilor, Inchiriaza un prieten Romania, www.rentfriends.ro
Bursa online de peste proaspat din Romania, www.bursa-peste.ro
Avocat online www.avocatulraspunde.ro

 

Lasă un comentariu

COMANDA ONLINE PRIN WHATSAPP