Aparitii Tv marketplace ul produsedingospodarie.ro

Aparitii Tv marketplace ul produsedingospodarie.ro
https://produsedingospodarie.ro/blog/wp-content/uploads/2018/07/SPOT-PDG-FINAL-3-1.mp4?_=1
Aparitii Tv marketplace ul produsedingospodarie.ro la Antena 3,Pro tv,Antena Satelor,Antena 1,Tvr

Imagini pentru certificare produse traditionaleCERTIFICAREA CONFORMITATII PRODUSELOR ALIMENTARE D.O.P. SI I.G. “denumire de origine/ indicatie geografica”

Cel mai mare magazin agricol online din Romania

Avand in vedere marea diversitate a produselor comercializate si abundenta informatiilor in domeniu, consumatorii trebuie sa dispuna de informatii clare si succinte privind originea produselor, caracteristicile specifice ale acestora datorate zonelor geografice, provenienta si metodele traditionale de productie, istoricul, dandu-le posibilitatea sa faca cea mai buna alegere.

Certificarea produselor alimentare se efectueaza in conformitate cu legislatia in vigoare, standarde europene, standarde nationale, standarde de firma, standarde profesionale (cadrul legal poate fi consultat pe www.madr.ro).

Sistemul de protectie al indicatiilor geografice si denumirilor de origine ale produselor agricole si produselor alimentare romanesti, similar celui din statele member ale Uniunii Europene, va permite producatorilor din Romania sa solicite inregistrarea si protectia indicatiilor geografice si in Uniunea Europeana.

DOP – ”denumire de origine”: poate fi numele unei regiuni, al unui loc specific sau al unei tari utilizat pentru descrierea unui produs agricol sau alimentar.

Produsul trebuie sa fie: originar din aceasta regiune, loc specific sau tara; calitatea sau caracteristicile sunt datorate mediului geografic cu factorii sai naturali si umani; materiile prime folosite trebuie sa provina numai din aria geografica definita; producerea, procesarea si prepararea trebuie sa aiba loc numai in aria geografica definita.

IGP – ”indcatie geografica”: poate fi numele unei regiuni, al unui loc specific sau al unei tari utilizat pentru descrierea unui produs agricol sau alimentar.

Produsul trebuie sa fie: originar din aceasta regiune, loc specific sau tara; sa posede o calitate specifica, reputatie sau alte caracteristici atribuite originii geografice; materiile prime folosite pot sa provina si din afara ariei geografice definite; anumite operatii ale procesului de productie, cum ar fi: ambalarea, congelarea, depozitarea etc., pot avea loc in afara ariei geografice definite.

Scopul il reprezinta protectia impotriva:

– oricarei utilizari comerciale a unei denumiri inregistrate care ar permite exploatarea reputatiei acesteia (ex. Salamul de Sibiu);

– utilizarii abuzive, imitarii sau evocarii originii;

– oricarei indicatii false sau inselatoare privind provenienta, originea, natura sau calitatile esentiale ale produsului;

– oricarei alte practici susceptibila sa induca consumatorul in eroare cu privire la originea veritabila a produsului.

Produse certificate

(sisteme din domeniul calitatii produselor agricole si alimentare)

Nr. crt. Produs/Client Nr. certificat Valabilitate certificat
1 TELEMEA DE IBĂNEŞTIASOCIAŢIA PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR TRADIŢIONALE DE PE VALEA GURGHIULUI– MIRDATOD PROD SRL 02 DOP03.06.2016 02.06.2019
2 SALAM DE SIBIUASOCIAŢIA PRODUCĂTORILOR DE SALAM DE SIBIU– SALBAC SA
– ALDIS SRL

– SALSI SA

– H&E REINERT SRL

– SCANDIA FOOD SA

03 IGP12.11.2014 11.11.2017
3 NOVAC AFUMAT DE TARA BÂRSEIASOCIAŢIA DORIPESCO– DORIPESCO PROD SRL 04 IGP03.03.2015 02.03.2018
4 MAGIUN DE PRUNE TOPOLOVENISONIMPEX TOPOLOVENI 05 IGP05.01.2016 04.01.2019
5 CÂRNAŢI DE PLEŞCOIASOCIAŞIA PENTRU PROMOVAREA CĂRNAŢILOR DE PLEŞCOI– COMSORADI SRL
– -TRI 94 PROD COM SRL

– VALMAR 05 SRL

– PRODUSE TRADIŢIONALE GABIOTI DIN PLEŞCOI

06 IGP28.04.2016 27.04.2019
6 SALAM DE SIBIUSC RECUNOŞTINŢA PRODCOM IMPEX SRL 07 IGP14.07.2016 13.07.2019
7 SCRUMBIE DE DUNĂRE AFUMATĂRO-PESCADOR– MIADMAR HDP SRL 08 IGP02.08.2016 01.08.201

Lasă un comentariu

COMANDA ONLINE PRIN WHATSAPP